Європейські країни, які представляють найкращий у світі баланс між роботою та особистим життям

Європейські країни, які представляють найкращий у світі баланс між роботою та особистим життям

27
трав.
2024
Steen Uno
Тільки Нова Зеландія та Австралія можуть зрівнятися з низкою західноєвропейських країн, коли мова йде про баланс між роботою та особистим життям - тобто гармонію між робочим життям працівників та їхнім приватним життям.
27
трав.
2024
Steen Uno




Скандинавські країни, Італія, Франція та Іспанія вирізняються своєю здатністю підтримувати один з найздоровіших і найгармонійніших світових балансів між роботою та особистим життям.

Згідно з нещодавнім звітом ОЕСР, Італія посідає перше місце, за нею слідують Данія, Норвегія та Іспанія, коли мова йде про пріоритетність правильного балансу між роботою та відпочинком серед працівників компаній.

Компанія з питань HR та набору Remote класифікувала Нову Зеландію як лідера свого Глобального індексу балансу між життям та роботою, випереджаючи Іспанію, Францію, Австралію та Данію.

Цей індекс враховує такі фактори, як річна відпустка, мінімальний відсоток оплати лікарняних та тривалість оплачуваної декретної відпустки. Дані ОЕСР про баланс між роботою та особистим життям аналізують, скільки годин працюють працівники та скільки часу люди приділяють відпочинку та особистому догляду серед 22 країн-членів.

 


Більше вільного часу

Лідер за рейтингом Remote Нова Зеландія пропонує своїм працівникам 26 тижнів оплачуваної декретної відпустки, відносно високу мінімальну заробітну плату, 32 дні щорічної відпустки та мінімальну 80% оплату лікарняних.

"Культурний підхід Нової Зеландії до балансу між роботою та особистим життям важко перевершити. Головними пріоритетами людей є сім'я, добробут, відпочинок і подорожі. Вони цінують свій час як найцінніше," стверджує Remote.

 



"Культурний підхід Нової Зеландії до балансу між роботою та особистим життям 
важко перевершити. Головними пріоритетами для людей є сім'я, добробут, відпочинок і подорожі.
"Вони цінують свій час найбільше", - стверджує Remote.                        Фото: iStock 

 

В Італії, яка лідирує в ОЕСР, працівники з повною зайнятістю витрачають 69% свого робочого дня, тобто 16 з половиною годин, на особисту гігієну та дозвілля - це на 1,5 години більше, ніж в середньому по ОЕСР, що робить Італію країною ОЕСР, в якій люди мають найбільше вільного часу.

"Данія, яка посіла друге місце, має високу податкову ставку, що сприяє створенню сильного суспільства загального добробуту з доступом до безкоштовної освіти та охорони здоров'я. Працівники мають 36 днів щорічної відпустки, 100% оплату лікарняних та універсальне медичне страхування. Як і Норвегія, Данія вважається найбільш дружньою до ЛГБТК+ країною в Європі", - зазначає Remote.

 


До вимог до заробітної плати

Згідно з дослідженням організації "Work-life", 10% працівників у країнах ОЕСР працюють понад 50 годин на тиждень. Чоловіки становлять 14%, а жінки - 6%.

Мексика має найвищий відсоток працівників, 27%, які працюють значно більше оплачуваних годин на тиждень. За нею йде Туреччина з майже 25% і Колумбія з 24%.

 



Особливо на ринку праці молоді покоління цінують баланс між роботою та особистим життям,
надаючи перевагу гнучкості, можливостям гібридної роботи та психологічному здоров'ю аніж
над вимогами до заробітної плати та пільгами.                           

 

 Нещодавні міжнародні дослідження показують, що шукачі роботи надають перевагу балансу між роботою та особистим життям, а не зарплаті та пільгам: 65% респондентів в Англії та 63% у США віддають перевагу балансу між роботою та особистим життям, а не вищій зарплаті.

 

Зокрема, молоді покоління на ринку праці, такі як міленіали та покоління Z, схоже, цінують баланс між роботою та особистим життям, надаючи перевагу гнучким варіантам гібридної роботи та психологічному благополуччю на своєму майбутньому робочому місці.

 

США посідають 53-тє місце

Фінляндія, Данія, Швейцарія, Нідерланди та Швеція вважаються одними з найбільш задоволених націй у світі, а Європа - найщасливішим континентом.

Сполучені Штати, які часто критикують за недружелюбність до працівників, посідають 53-тє місце за Індексом віддаленості, головним чином через відсутність передбаченої законом щорічної відпустки та оплати лікарняних, а також через відсутність універсальної системи охорони здоров'я.    ●

 

 

Читати далі:
Remote.com: Global life-work balance index
Bbc.com: Five countries with the best work-life balance

Oecdbetterlifeindex.org: Work-life balance in detail by country
Linkedin.com/pulse: 10 tips to create work-life balance

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice