Нове опитування: ШІ та голістичний дизайн вдосконалюють ваш офісний простір

Нове опитування: ШІ та голістичний дизайн вдосконалюють ваш офісний простір

30
трав.
2024
Steen Uno
Після того, як пандемія COVID-19 залишилася в минулому, все ще нестабільний світовий ринок офісної оренди наполегливо бореться за утримання своїх орендарів і залучення нових шляхом модернізації або редизайну своїх застарілих портфелів нерухомості та приміщень.
30
трав.
2024
Steen Uno


 

 

Штучний інтелект, інновації, нові цілісні підходи до дизайну офісів та термінова модернізація застарілих офісних приміщень і зон.

На тлі кризи зайнятості міжнародна індустрія офісної оренди зосереджується на утриманні орендарів, оновлюючи свої об'єкти, робочі простори та зони за допомогою нових привабливих дизайнерських рішень, останніх технологій ШІ, а також засобів здоров'я, сталості та інших передових засобів.

Згідно з новим опитуванням  MatchOffice Industry Survey 2024, сім з 10 опитаних європейських офісних провайдерів повідомляють, що штучний інтелект сьогодні впливає на їхні повсякденні бізнес-операції - 23% з них значною мірою, а 10% - навіть істотною. Відповідні дослідження підтверджують, що орендодавці офісів по всьому світу постійно модернізують свої об'єкти, інвестуючи в нові технології, включаючи штучний інтелект, модернізуючи загальні зони, зони відпочинку, їдальні тощо.

 

Цілісний підхід

"Наразі гнучкі робочі простори значною мірою зосереджені на створенні цілісного офісного середовища з висококласними просторами та інвестиціями в технологічні інновації та модернізацію.

Ключовими словами зараз є оптимізація використання простору та покращення досвіду співробітників. Орендодавці докладають усіх зусиль, щоб утримати своїх нинішніх орендарів", - говорить генеральний директор MatchOffice Якоб Далхофф (Jakob Dalhoff).

 



Орендодавці офісів по всьому світу докладають значних зусиль для модернізації 
об'єктів, інвестуючи в нові технології, включаючи ШІ.       
                                                                                      Фото: AI-generated by copilot.microsoft.com

 

"Ринок демонструє значний попит на гнучко спроєктовані, високоякісні офісні середовища з передовими зручностями та кращим розташуванням.

Корпоративні орендарі надають перевагу екологічно чистому дизайну та інтегрованим технологіям, орієнтованим на користувача, таким як безконтактні системи, кімнати для зустрічей на базі ШІ та інші інноваційні ініціативи," - додає Якоб Далгофф.

 

Зростаючий оптимізм

Останнє MatchOffice Industry Survey for 2024, засноване на відповідях від 1,472 провайдерів та операторів робочих просторів у 58 країнах, вказує на стабілізацію та консолідацію рівнів зайнятості та орендних ставок порівняно з 2023 роком.

Серед європейських провайдерів офісних оренд, дві третини очікують зберегти ту ж початкову тривалість контракту, а один з чотирьох операторів планує збільшити термін оренди у 2024 році.


 



У другій половині року майже кожен другий (48,3%) європейських провайдерів 
очікує більшої зайнятості - невелике зростання порівняно з минулим роком.
                                                                                                           MatchOffice Graphics

 

 

Половина європейських респондентів опитування MatchOffice прогнозують, що протягом 2024 року вони зможуть підвищити свої орендні ставки, тим самим сприяючи динаміці ринку.

У постраждалій від недостатної зайнятості США, оптимізм все ж проростає серед північноамериканських провайдерів офісів: аж 52,8% з них позитивно дивляться на своє найближче майбутнє (проти лише 34,6% минулого року), 29,4% (проти 22,2%) навіть ентузіазмують від перспектив ринку.

 


Новий актор

MatchOffice Industry Survey 2024 висвітлює зростаюче використання інноваційних рішень штучного інтелекту світовими орендодавцями та операторами офісної нерухомості, підкреслюючи зростаючу роль штучного інтелекту в індустрії оренди.

Дослідження показує, що вплив штучного інтелекту на повсякденні бізнес-операції та офісні робочі процеси значно варіюється від країни до країни і від континенту до континенту. В Європі 23% опитаних орендодавців повідомляють про значний вплив, а 10% - про значний вплив впровадження штучного інтелекту.

У США 34% орендодавців використовують штучний інтелект значною мірою, а 29% - широко. В Азії 49% гравців ринку оренди використовують інструменти штучного інтелекту в значній мірі, а 36% - значно у великому обсязі.

 



""ШІ вже має вплив на дизайн і будівництво комерційної нерухомості, аналіз даних про проектування 
будівель, споживання енергії," - зазначає генеральний директор MatchOffice Якоб Далгофф.

 

"ШІ вже значно впливає на планування та будівництво комерційної нерухомості, аналіз даних для проектування будівель, матеріалів та енергоспоживання для оптимізації роботи будівель та зменшення вуглецевого сліду.

Орендодавці вказують, що вони рухаються до майбутнього, де штучний інтелект допоможе їм приймати набагато кращі рішення щодо портфоліо, виявляти можливості для зниження витрат, покращувати ефективність, аналізувати ринкові дані та багато іншого," - зазначає Якоб Далгофф. ●

  

 

Read the MatchOffice Industry Survey 2024

 


Read more:
MatchOffice Industry Survey 2023
MatchOffice Industry Survey 2022
MatchOffice Industry Survey 2021

MatchOffice Industry Survey 2020
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Survey Report 2016

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice